title

HOOIBERGEN

Hooibergen

Van oudsher zijn hooibergen een romantisch en bepalend element in het Europese boerenlandschap. Waar ze vroeger heel praktisch werden gebruikt om het geoogste hooi droog te houden voor de winterperiode, zien we tegenwoordig steeds meer nieuwe toepassingen voor hooibergen in moderne varianten terugkeren. Gelukkig hebben ze niets van hun klassieke charme verloren, waardoor ze een prachtige en sfeervolle uitkomst kunnen bieden in elke tuin: ook in die van u.

hooiberg

Redenen genoeg om hooibergen te laten maken

Een hooiberg kopen betekent uw tuin verrijken met een prachtige eyecatcher. De rustieke charme die een statige hooiberg uitstraalt gaat geweldig samen met de mogelijkheden die de constructie biedt. Dat geldt zowel voor genieten en ontspannen met het hele gezin, familie, of vrienden als voor het creëren van praktische bergruimte, een onderkomen voor uw dieren, of een heerlijke beschutte speelplek voor de (klein-)kinderen. Als u de juiste materialen en rietsoorten combineert in een ontwerp dat precies aansluit op uw wensen, dan zijn onze hooibergen een investering waar u nog heel lang plezier aan zult beleven.

Een stevige basis voor uw eigen hooiberg

In een hooiberg komen verschillende specialismen samen. Om een hoogwaardig product te leveren dat jarenlang mooi en bruikbaar blijft, bouwen wij onze rietgedekte hooibergen in een beproefde samenwerking met Pape Hooibergen uit Deventer. Hoewel al onze ontwerpen persoonlijk zijn, bestaan er een aantal basisvormen die zeker de moeite van het overwegen waard zijn. De meest voorkomende bouwvorm is de vierroedige hooiberg. Een oerstevig frame van eikenhout rust op vier palen van 7,5 meter hoog. Met elegante pen-en-gatverbindingen wordt de rietkap vastgezet, die bestaat uit wilgentenen en een houten lattenwerk, dat er ook van binnen schitterend uitziet. De kap zelf wordt met riet gedekt en de nok is uitgevoerd in een rieten punt of wordt met een koperen, zinken of keramische nokafwerking uitgevoerd. Bij een eenroedige hooiberg rust de kapconstructie op een enkele vierkant gezaagde eikenhouten paal. Middenin de rietkap bevindt zich een slede, waardoor het eventueel mogelijk is om deze zogenaamde rieten parasol op en neer te bewegen.

Of een unieke hooiberg op maat voor u ontworpen

In ons portfolio ziet u enkele voorbeelden van hooibergen die Pape Rietdekkers heeft gebouwd om een indruk te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is er veel meer mogelijk dan deze twee basisontwerpen, want we bewijzen ons vakmanschap graag door projecten op maat te verzorgen die precies aansluiten op de doeleinden waarvoor u uw hooiberg wilt gaan gebruiken. Ook voor reparaties, reiniging, of speciale behandelingen met bijvoorbeeld een state-of-the-art nanocoating bent u bij ons aan het juiste adres. We bespreken heel graag uw opties en uw visie in een persoonlijk gesprek. Natuurlijk is een vrijblijvende offerte ook mogelijk. Daarom nodigen we u van harte uit om contact op te nemen voor een kennismaking in onze vestiging in Doetinchem.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over hooibergen of vrijblijvend een offerte? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland