title

Kunstriet

Informatie over kunstriet

Kunstriet of kunststof riet, is een perfecte uitkomst wanneer natuurlijk riet niet geschikt is voor uw dak. Het kan namelijk maar zo zijn dat de hellingshoek van uw dak het niet toelaat om natuurlijk riet op te plaatsen. Ook kan de ligging van uw woning of gebouw roet in het eten gooien. Ook is het regelmatige onderhoud aan natuurlijke rieten daken een factor die kan meespelen om voor kunstriet te kiezen. Met een kunststof rieten dak zijn veel zorgen verleden tijd.

kunstriet

Kiezen voor kunstriet

Wanneer natuurlijk riet geen optie is, raden wij aan om voor kunstriet te kiezen. Kunstriet heeft namelijk dezelfde structuur, kleur en uitstraling als natuurriet. Net zoals bij natuurriet, wordt het rieten dak opgebouwd uit stengels en op dezelfde manier gelegd.

De voordelen van kunstriet

Kunstriet heeft een aantal fijne voordelen ten opzichten van natuurlijk riet. Van veraf is een dergelijk rieten dak niet te onderscheiden. Pas van dichterbij valt er bijvoorbeeld op dat de voet en breeuw dunner zijn dan bij een rieten dak gedekt met natuurriet. De overige voordelen staan hieronder op een rijtje.

Onderhoud van een kunststof rieten dak

Kunstriet is niet onderhevig aan weersinvloeden, waardoor de kleuren goed in balans blijven. Over de jaren heen ontstaat een kleurverloop dat overeenkomt met een dak van natuurriet. Kunststof rieten daken zijn dus natuurgetrouw.

Geschikt voor elke helling en locatie

Zoals al eerder genoemd kan kunstriet tegen elke helling geplaatst worden. Ook is kunstriet geschikt voor plaatsing onder bomen. Natuurriet kan ook onder bomen geplaatst worden, maar dit kan – afhankelijk van de situatie – meer onderhoud vergen.

Interesse in kunstriet?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor kunstriet in uw situatie of wilt u informatie over de voor- en nadelen. Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over kunstriet? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland