Uw rieten dak schoonmaken

De levensduur van uw rieten dak is in sterke mate afhankelijk van goed en regelmatig onderhoud. Riet is nu eenmaal een natuurlijk materiaal en een rieten dak staat jaar na jaar bloot aan de elementen, dus uiteindelijk zullen door regen en wind allerlei soorten vervuiling op en in de rietlaag blijven liggen. Als uw dak niet regelmatig op de juiste manier wordt schoongemaakt zullen de opgehoopte vuilresten gaan rotten en schimmelen. Mos en algen krijgen steeds meer grip op het riet, wat er niet alleen lelijk uitziet, maar ook het riet verder beschadigt. De afwatering van het hele dak wordt geleidelijk minder en daardoor kan opgehoopt vocht uw rieten dak aantasten. U houdt uw hele rieten dak langer in goede conditie als u regelmatig het riet schoonmaakt, of het grondig laat schoonmaken door professionals. Daarmee is het schoonmaken van uw rieten dak een directe investering in uw woonplezier, die zich absoluut terugbetaalt doordat uw dak langer mee gaat.

Schoonmaak en inspectie van een rieten dak

Regelmatig uw rieten dak schoonmaken is een verstandig idee. U voorkomt er niet alleen mee dat vuil ophoopt en de rietlaag kan beschadigen, maar het biedt ook direct een mooie gelegenheid om het dak eens grondig te inspecteren. Zo kunnen onvolkomenheden in de constructie ongemerkt leiden tot ophoping van vocht op specifieke zwakke plekken: een tijdige controle kan erger voorkomen. Ook kan van dichtbij worden gekeken of er geen herstelwerkzaamheden nodig zijn, bijvoorbeeld door slijtage, stormschade, of aantasting van het riet door vogels. Daarmee is een rieten dak schoonmaken een vorm van preventief onderhoud die verder reikt dan alleen een schone en gezonde rietlaag. De volgende keer dat uw dak reparaties nodig heeft, of zelfs aan vervanging toe is, wordt zo weer een stukje de toekomst in getild.

Een rieten dak professioneel laten reinigen

Een rieten dak grondig schoonmaken heeft alles te maken met het optimaliseren van de vochthuishouding. Hoe vuiler uw dak wordt, des te langer blijft (regen-) water tussen het riet staan voordat het weg kan vloeien. Vuil, mos en algen hopen zich steeds verder op als er niets wordt gedaan, waardoor het steeds lastiger wordt om uw rieten dak grondig schoon te maken. Bovendien zijn mos, algen en andere soorten vervuiling allemaal op een eigen manier goed te verwijderen. Om te voorkomen dat u zonder resultaten urenlang op uw dak bezig bent, of erger nog, de rietlaag beschadigt in uw schoonmaakdrift, adviseren wij om uw rieten dak te laten schoonmaken door een specialist met de juiste kennis van zaken. Natuurlijk helpen we u bij Pape Rietdekkers graag met een pasklare oplossing: een vast onderhoudscontract.

Onbezorgd genieten met een onderhoudscontract op maat

Ruim een eeuw ervaring heeft ons geleerd dat een vaste afspraak voor het jaarlijks schoonmaken en onderhouden van een rieten dak een verstandige keuze is. Een jaarlijkse inspectie en eens per twee jaar goed reinigen is de juiste balans tussen uw onderhoudskosten en de preventieve en curatieve werking van de schoonmaak en inspectie. Wij hebben de expertise en de middelen in huis om alle soorten verontreiniging te verwijderen. Bovendien weten we precies waar we op moeten letten om slijtage of beschadiging vroegtijdig op te sporen. Neem daarom contact op met ons team voor verdere informatie of een afspraak, zodat u voortaan onbezorgd kunt genieten van een schoon rieten dak in gezonde conditie.

 

Meer weten over het schoonmaken van uw rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina
[/action]

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland