title

Een afdak met riet

Een plek om het huis waar het droog en beschut is, of een schuilplaats verder weg op het erf: met het Nederlandse weer is het nooit met zekerheid te voorspellen wanneer u een nat pak op kunt lopen. Als u op zoek bent naar een praktische plek in de luwte, maar wel waarde hecht aan een chique uitstraling met een beetje charme en klasse, dan kunnen we u van harte een afdak met riet aanbevelen. Onder een afdak is natuurlijk niet alleen plaats voor mensen om te schuilen. Ook uw dieren en alle spullen waar u zuinig op bent, zoals grasmaaiers, gereedschap, hobby-uitrusting of landbouwmachines staan droog onder een afdak met riet als dakbedekking.

Stijlvolle bescherming onder een rieten afdak

Een afdak met riet is een breed begrip. Er zijn heel veel verschillende constructies mogelijk die als afdak kunnen fungeren. Welke het meest geschikt is voor uw situatie hangt vooral af van uw eigen plannen en de bestaande indeling van uw woning en omliggend erf. Een afdak met riet kan worden ontworpen als op zichzelf staande constructie, maar ook als een aanbouw aan bestaande bebouwing worden toegevoegd. Uiteraard zijn specifieke vormen van een afdak met een rieten kap ook mogelijk, zoals bijvoorbeeld een carport of een overdekte veranda. Onze mogelijkheden voor een even praktische als charmante hooiberg met rieten afdak zijn ook zeker de moeite van het overwegen waard. Misschien bent u nog aan het overwegen wat uw opties zijn, of wellicht bent u in bespreking met een aannemer of architect. In al die gevallen is het raadzaam om de ervaring en expertise van onze adviseurs mee te nemen in uw afweging. Zo voorkomt u teleurstellingen achteraf, of erger nog: een afdak met riet dat verkeerd gebouwd is, met alle vervelende gevolgen van dien.

Heel veel mogelijkheden voor een afdak met riet

Zoals u merkt bestaan er net zo veel verschillende vormen van een afdak met riet als u maar kunt bedenken. Dat is in feite juist een extra reden om in een vroeg stadium met een rietdekker om de tafel te gaan voor overleg. Zo zijn er de vele verschillende soorten riet om tegen elkaar af te wegen. Waar de ene rietsoort erg geschikt is voor een rieten afdak is de volgende dat juist weer niet. Soorten met dikke rietstengels zorgen bijvoorbeeld voor een betere afwatering, wat de levensduur van het afdak ten goede komt omdat schade door vocht, schimmel, algen en mossen minder snel ontstaat. Aan de andere kant is voor een complexer rieten afdak met veel hoeken en verschillende vlakken dunner riet weer beter, omdat hiermee de details strakker kunnen worden afgewerkt. Tenslotte kunt u nog kiezen uit de vele soorten binnen- en buitenlands natuurriet of misschien wel kunstriet. Veel hangt af van uw eigen smaak: reden te meer om een bezoek aan onze vestiging te brengen, waar u onze rietsoorten met eigen ogen kunt bekijken. U kunt ons altijd bellen en een afspraak is zo gemaakt, dus maak gebruik van onze ruim honderd jaar ervaring en kies voor de best passende oplossing in uw eigen unieke woonsituatie.

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland