title

Carport met rieten dak

Uw auto is een waardevolle bezitting, dus het is niet meer dan logisch dat u daar op een zuinige manier mee om wilt gaan. Een carport met een rieten dak is een heel effectieve manier om uw bolide te beschermen tegen de invloeden van het weer, vallende takken en bladeren en ongewenste ‘graffiti’ door overvliegende vogels. Bovendien is het met een beetje geluk nooit meer nodig om in de vroege ochtend uw ruiten te krabben voordat u kunt vertrekken. Naast deze uiterst praktische redenen om een carport met rieten dak te bouwen is het ook een absolute aanwinst voor uw huis, uw oprit en uw hele erf, want een rieten carport is een sieraad voor de omgeving – vooropgesteld dat u de constructie goed laat uitvoeren door een ervaren specialist.

Een investering met meerwaarde en gebruiksgemak

Een carport met rieten dak is een mooie manier om uw woning net even iets extra’s te geven, terwijl de functie van de carport zelf uw huis ook aantrekkelijker maakt mocht u het in de toekomst willen gaan verkopen. Zo bekeken is een met riet bedekte carport dus een kwestie van investeren: in uw eigen woon- en rijgenot en in de waarde van uw pand. Onze gespecialiseerde rietdekkers hebben de techniek in huis om volgens de laatste bouwprincipes uw carport van een rieten dak te voorzien. Dat betekent dat uw auto droog, schoon en veilig staat op een ereplaats bij uw huis.

Een carport met open of gesloten rieten dak

Een rietgedekte carport kan worden uitgevoerd met een open rietdek of met een gesloten constructie met een geschroefd rieten dak. De rietstengels worden in een gesloten constructie op onderliggende isolerende platen geschroefd. Dit vergroot de isolerende waarde van het afdak en beperkt de kans op grote schade in geval van brand, maar omdat een carport een open bouwwerk is wordt hierbij vaak voor een open constructie gekozen. Het grote voordeel van een open rietkap aan de onderzijde is dat er aan alle kanten lucht bij kan komen. Hierdoor droogt het riet sneller na een regenbui, wat de levensduur van het materiaal ten goede komt. Wij adviseren u of uw aannemer graag over de voor- en nadelen van de verschillende bouwtechnieken voor uw specifieke situatie.

Specifieke eisen aan een carport met rieten overkapping

Bij het ontwerpen van een carport met een rieten dak moet rekening worden gehouden met een aantal specifieke eigenschappen van het materiaal. Dit is niet alleen belangrijk voor u om te weten, maar ook voor een eventuele aannemer, timmerman, of architect die medeverantwoordelijk is voor de constructie. Riet is een prachtig materiaal, maar als het verkeerd wordt toegepast is het kwetsbaar voor de effecten van regen en andere bronnen van vocht. Om te zorgen dat al het vocht wordt afgevoerd voordat er mossen, algen, of schimmel op de rietlaag van uw carport kunnen groeien is het nodig om het dak van de carport onder een minimale hellingshoek te bouwen.

De juiste rieten carport voor uw situatie

Samen met nog een aantal andere belangrijke aandachtspunten, zoals de te gebruiken rietsoort, bespreken we de mogelijkheden graag persoonlijk met u. Zo kunnen we optimaal rekening houden met de specifieke details van uw project. Onze adviseurs staan voor u klaar. U kunt ons altijd telefonisch bereiken, maar een afspraak in onze vestiging of bij u op locatie is misschien nog beter, omdat u dan met eigen ogen ons riet kunt bekijken, of wij zelf kunnen inschatten wat de beste oplossing is voor uw carport plannen. Neem contact op met onze medewerkers om vandaag nog de eerste stap te zetten naar uw eigen carport met rieten dak.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over een geschroefd rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland