title

Pergola met rieten dak

 

Ons land is gezegend met een hoog percentage tuinliefhebbers. Dat is goed nieuws voor het aanzicht van onze tuinen en het Nederlandse buitengebied, want een tuin die met liefde is aangelegd is een aanwinst voor de hele omgeving. Een tuin verfraaien kan op een heleboel manieren en smaken zullen altijd verschillen. Toch zijn er een paar vaste succesformules voor een mooie, stijlvolle en verzorgde tuin, en daar hoort een pergola absoluut bij. Wie graag het mooie, het nuttige en het aangename combineert kan de sfeer en de beleving van een achter- of voortuin een extra krachtige upgrade geven door een pergola met rieten dak te kiezen. Wij laten u graag zien wat daarbij vanuit het rietdekkersvak allemaal mogelijk is.

Een ereplaats in de tuin voor uw pergola met rieten dak

Een pergola met rieten dak is een erg fraaie manier om uw bloemen en planten een bijzonder podium te geven. Veel tuinliefhebbers zijn dol op de romantische charme van een pergola waar bijvoorbeeld een rozenstruik op en doorheen groeit. De aanblik van zo’n prieel met riet is van zichzelf al mooi, maar het kan nog veel sierlijker worden als u kiest voor een rieten dak op de pergola. Zo’n ereplaats voor natuurschoon komt gewoon nog beter tot zijn recht als het ook van top tot teen met natuurlijke materialen is uitgevoerd. Een mooie houten pergola onder een rieten dak is een echt sieraad voor de tuin, waarmee u ook nog eens een heerlijk plek creëert om tussen al dat natuurschoon uitgebreid te genieten.

Aandachtspunten voor pergola’s met rietkap

Als u van plan bent om uw pergola van een rieten dak te voorzien, dan verdienen een aantal zaken uw aandacht. Riet is een natuurlijk materiaal en dat is absoluut een deel van de charme ervan, maar zoals alle natuurlijke bouwmaterialen is riet kwetsbaar voor de invloed van vocht. Regen, dauw en stagnerend water kunnen zorgen voor de groei van algen, schimmels en mossen. Een pergola onder een rieten dak zal eerder slijten en aan vervanging toe zijn als u hier niet vooraf rekening mee houdt. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om te zorgen voor een voldoende grote hellingshoek van het afdak, zodat het water snel en gemakkelijk weg kan stromen. Ook is de plaatsing van een pergola met rieten dak onder grote bomen onverstandig, omdat hier veel blad af kan vallen dat kan gaan rotten, maar ook dauwdruppels kunnen op lange termijn tot zwakke plekken leiden. Ook zorgt de slagschaduw van bomen in de directe omgeving van het dak voor verminderde droging, omdat het zonlicht bepaalde delen van het dak niet optimaal kan bereiken. Daarnaast is de keuze voor de juiste rietsoort een belangrijk aandachtspunt.

Advies, offertes en aanleg van uw pergola met rieten dak

Of u nu particulier bent, of als tuinarchitect of aannemer een pergola met rieten dak wilt bouwen, een stukje professioneel advies kan nooit kwaad. Wij gaan graag met u in overleg over de beste aanpak van het project, maar we nemen u ook met plezier alle zorgen uit handen door uw pergola met rieten dak vakkundig aan te leggen. Een slimme overeenkomst voor periodiek onderhoud is ook mogelijk. Informeer hij onze medewerkers naar de mogelijkheden, ook voor offertes, of bezoek onze vestiging bij Doetinchem om met eigen ogen de mogelijkheden te komen bekijken.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over een pergola met een rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland