title

Veranda met rieten dak

 

Breeduit genieten, met het hele gezin en gewoon in uw eigen achtertuin, maar wel eerlijk in de luwte en de verkoelende schaduw van een goudgele, stijlvol afgewerkte rietkap… Een veranda met rieten dak is een toevoeging aan uw tuin en aan uw woonbeleving waar u nog vele zomeravonden, lentedagen en Indian summers van zult genieten. Een veranda is bij uitstek een plek om de relaxte sfeer van het buitenleven op te roepen. Hoe is die ambiance van zelfgemaakte limonade, een goed boek in een luie stoel en eindeloze lome namiddagen nou beter op te roepen dan met een rustiek natuurproduct als riet? We helpen u graag om ervoor te zorgen dat u zichzelf straks op elk moment van de dag een vakantiegevoel kunt bezorgen met een heerlijk plekje onder uw veranda met rieten dak.

Vakwerk en maatwerk voor uw veranda met riet

Bij Pape Rietdekkers weten we al ruim honderd jaar precies wat er allemaal mogelijk is met riet. Gelukkig ontdekken steeds meer particulieren en aannemers inmiddels ook dat een rieten dak voor meer plekken geschikt is dan alleen een villa of een woonboerderij. We worden regelmatig gevraagd om mee te denken en mee te bouwen aan tuinhuizen, carports, aangebouwde overkappingen en dus ook voor veranda’s met rieten dak. Dat meedenken is trouwens maar goed ook, want net als bij volledige daken is het ontwerp van een veranda met riet op het dak een kwestie van slim omgaan met de eigenschappen van riet als natuurlijk materiaal. Met onze ervaring mag u vertrouwen op maatwerk en vakwerk, wat uw specifieke wensen rond uw veranda ook zijn.

Slim ontwerp voor een veranda met rieten dak

Een slim ontwerp voor een veranda met rieten dak houdt rekening met de invloed van het weer. Riet is en blijft een natuurlijk materiaal en tenzij u kunstriet gebruikt is met name de afvoer van regenwater en ander vocht de beste garantie voor een veranda die lang meegaat zonder onnodige reparaties. Denk daarom goed na over de afwatering. Een veranda met een rieten dak dat onder een grotere hellingshoek wordt gebouwd kan het opgehoopte water sneller afvoeren, waardoor het riet beter droog blijft en vocht, algen en schimmel minder grip op de rietstengels krijgen. Een ander aandachtpunt bij de aanleg is de omgeving: staan er bomen in de buurt van de constructie? Vooral hoge bomen, die het rieten dak van uw veranda kunnen vervuilen met afvallend blad, maar ook sluipende schade kunnen veroorzaken door de dauwdruppels die er elke ochtend vanaf vallen, zijn een factor om rekening mee te houden. Het is ook belangrijk om te zorgen dat er geen vocht ophoopt op de punten waar uw veranda aansluit op de muren van het object waar u deze aan verbindt.

Onbezorgd van uw veranda genieten

Voordat u begint met de aanleg van uw veranda met rieten dak staan we u graag terzijde met informatie en advies. Ook als u een aannemer of (tuin-) architect in de arm neemt om de veranda te bouwen is specialistische kennis geen overbodige luxe. Daarnaast bieden wij vaste onderhoudscontracten aan voor rieten daken in alle vormen en maten, zodat u extra lang onbezorgd van uw veranda geniet. Aarzel daarom niet om contact op te nemen met onze adviseurs, want we zorgen er samen met u graag voor dat relaxen al begint terwijl uw veranda met rieten dak gebouwd wordt.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over een rieten dak op uw veranda? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland