title

Isolatiewaarde van een rieten dak

 

De traditie en het ambacht van het rietdekkersvak gaan met de tijd mee, ook als het gaat om de isolatiewaarde van een rieten dak. Terwijl veel mensen denken dat de isolatiewaarde van een rieten dak nooit hoog kan zijn, is een huis door slimme toepassing van moderne materialen heel goed te isoleren onder een rietkap. Een rietlaag heeft van zichzelf een RC-waarde van 1,5. Met aanvullende technische maatregelen kan die waarde verder worden verhoogd. Zo kan met de juiste isolerende panelen ook de huidige norm voor nieuwbouw worden gehaald. Een bestaand rieten dak isoleren is ook mogelijk, dus er zijn kansen genoeg om met de isolatiewaarde van uw rieten dak gelijktijdig zuinig te zijn op het milieu en op uw energiekosten.

De meerwaarde van isolatiewaarde

De isolatiewaarde van een rieten dak is interessant voor u als huiseigenaar, want een goed geïsoleerde woning verhoogt het leefcomfort terwijl het de energiekosten drukt. In de winter houdt u de warmte daardoor binnen, terwijl in de zomer juist de koele lucht in huis blijft circuleren. Isolatie voor rieten daken wordt bij de modernere geschroefde constructies automatisch meegenomen in de bouw van het dak. Het riet wordt met schroefdraad op de onderliggende isolatieplaten bevestigd, waardoor de buitenlucht en het binnenklimaat direct duurzaam van elkaar worden gescheiden. Door een dampwerende werking wordt voorkomen dat vocht vanuit uw woning in het riet kan ophopen en daar schade kan veroorzaken. Zo worden bij nieuwbouw tegelijk de levensduur en de isolatiewaarde van het rieten dak gewaarborgd.

Verhoog de isolatiewaarde met een ondergeschoten rieten dak

Waar nieuwbouwdaken door hun gesloten constructie al erg goed isoleren, zijn met name de klassieke open rieten daken van oude boerderijen en monumentale panden slecht geïsoleerd. Dat kan een probleem worden: zeker wanneer u zo’n pand wilt verkopen. Voor nieuwe bewoners zullen de hoge stookkosten een drempel zijn. Met een ondergeschoten rieten dak kunt u uw open rietkap laten opwaarderen naar een gesloten constructie, doordat er isolatieplaten onder de rietlaag worden aangebracht. Daarmee vergroot u in een klap de isolatiewaarde van uw pand, terwijl u ook voorkomt dat er te veel vocht ophoopt onder de rietlaag.

Het beste advies voor isolatie op maat

Elk rieten dak is uniek. Oplossingen die voor het ene huis werken kunnen de plank misslaan bij een volgend object. Daarom is het verstandig om het advies van een expert in te winnen voordat u beslist over de isolatie van uw rieten dak. Ook als u vragen heeft over het verhogen van de isolatiewaarde van uw eigen dak staan we u graag te woord. Neem daarom direct contact op met onze medewerkers, of breng persoonlijk een bezoek aan onze vestiging bij Doetinchem.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over de isolatiewaarde van een rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland