title

Kosten rieten dak

Veel van onze klanten vragen ons om een kant en klare berekening van de kosten voor een rieten dak. Hoewel we u graag helpen om een helder beeld van uw bouwplannen te krijgen, vinden we het onverstandig om u zonder meer een kant en klare offerte voor te leggen, puur op basis van uw omschrijving. De kosten van een rieten kap lopen enorm uiteen en zijn afhankelijk van allerlei factoren. We gaan daarom veel liever met u in gesprek om een specifieke prijsberekening te maken waar u daadwerkelijk iets aan heeft terwijl u zich oriënteert op uw mogelijkheden.

Wat kost een rieten dak per m2?

Ook hier blijven we bij ons standpunt: we geven u liever een accurate offerte op maat dan een indicatie van de kosten van een rieten dak per m2. De Vakfederatie Rietdekkers meldt dat de gemiddelde kosten voor een rietkap per vierkante meter in 2018 tussen de 90 en 100 euro lagen, maar hierin zijn bijkomende kosten voor bijvoorbeeld afvoer van materialen, timmerwerk en het bouwen en afbreken van steigers niet meegenomen. De gebruikte rietsoort is ook een factor in de uiteindelijke prijs. We voegen daar nog aan toe dat het nogal wat uitmaakt of het om een vierkante meter midden op een vlak dak gaat, of een complexer deel met elementen als hoeken en een dakraam. Ook hier doet u zichzelf een plezier door met ons in gesprek te gaan over de details van uw project. Alleen zo kunnen we nauwkeurig uitrekenen wat uw specifieke rieten dak per meter zal gaan kosten.

Prijs van een rieten dak bij Pape Rietdekkers

De prijs van een rieten dak is bij ons net zozeer maatwerk als het dak zelf. Er speelt van alles mee in de berekening van de uiteindelijke kosten. De rietsoort die u kiest is daarin een bepalend element, maar ook de vraag of u met zonnepanelen de kosten van uw rieten dak op termijn wilt gaan compenseren bijvoorbeeld. Complexe vormen zijn vaak mooi, maar kostbaar, dus ook een rieten dak met veel hoeken en nokken zal meer kosten dan een eenvoudig ontworpen dak. Bij werken op grotere hoogte zijn meer steigers nodig, wat ook wordt doorberekend in de prijs van het rieten dak. Al met al gaan de kosten van een rieten dak vooral zitten in de complexiteit van het ontwerp en de tijd die de constructie in beslag neemt. Bij Pape Rietdekkers kiezen we consequent voor glasheldere kwaliteit: ook als het om de prijs van uw rieten dak gaat. U begrijpt dat we met zoveel verschillende kostenfactoren liever even met u om de tafel gaan om een heldere offerte te kunnen maken!

Kosten rieten dak versus pannen

Als u zich afvraagt of u beter een pannendak of een rieten dak kunt kiezen, dan zijn de kosten daarbij een overweging waard. Simpel gesteld is een dak met pannen goedkoper om aan te leggen dan een rieten dak, en ook het onderhoud is minder intensief. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat een rieten dak de waarde van uw woning zal verhogen, om nog maar niet te spreken van de onvergelijkbare uitstraling die een rieten dak uw woning kan geven. Daarbij is het ook van belang dat een rieten dak aanzienlijk beter isoleert dan een dak dat met pannen bedekt is. Riet als dakbedekking is daarmee een manier om op uw energiekosten te besparen, en bovendien ook nog goed voor het milieu. Combinaties van riet en dakpannen zijn ook mogelijk en geven soms verbluffend mooie resultaten.

Kosten van een nieuw rieten dak

Wat kost een nieuw rieten dak? Wie van plan is een compleet huis te (laten) bouwen wil niet voor budgettaire verrassingen komen te staan. Toch bent u ook bij nieuwbouw niet geholpen met een te snelle of te optimistische offerte, dus ook hier gaan we voorzichtig te werk. Architecten, aannemers en particulieren zijn bij ons altijd welkom om telefonisch advies in te winnen of persoonlijk de mogelijkheden te komen bespreken.

Kosten voor het vervangen van een rieten dak

De kosten voor het vervangen van een rieten dak hangen in sterke mate af van de huidige staat van uw dak. Te lang wachten met de vervanging kan financieel ongunstig uitpakken, zeker wanneer er lekkages of andere vormen van gevolgschade ontstaan. Ook de kosten voor het vervangen van een open rieten dak door een gesloten constructie variëren enorm vanwege de vaak unieke vorm van oude gebouwen. Bedenk ook dat de hogere isolatiewaarde van een nieuw of vervangen rieten dak kosten kan besparen. We kunnen ons goed voorstellen dat u met vragen rondloopt over de prijs van uw rieten dak, dus aarzel niet om direct contact op te nemen voor specifieke tips, advies, informatie en offertes.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer weten over de kosten van een rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland