title

Nokvorsten rieten dak

Nokvorsten als finishing touch van uw rieten dak

De nokvorst is het bouwelement waarmee de rieten kap op uw woning helemaal compleet wordt gemaakt. Misschien lijkt het daardoor een detail, maar juist met een mooie passende nokafwerking (immers er zijn meer mogelijkheden dan alleen de vorst, ook aluminium zetwerk behoort tot de mogelijkheden) kiest u voor een sfeervolle finishing touch, waarmee u uw rieten dakbedekking op uw eigen manier laat aansluiten op de algemene uitstraling van uw huis. Met de expertise en jarenlange ervaring van Pape Rietdekkers weet u zeker dat ook deze belangrijke laatste stap op weg naar uw rieten droomdak op de goede manier zet.

nokvorsten-rieten-dak

Nokvorsten in het riet: een noodzakelijk sluitstuk

Een nokvorst is een essentieel onderdeel van de technische structuur van elk rieten dak. Met een nokvorst wordt de rietlaag op de juiste plek gehouden en wordt de kwetsbare rand van het rietdek beschermd tegen de elementen. Daarmee is de juiste nokvorst kiezen een noodzakelijk onderdeel van het ontwerpproces achter uw project. Alle reden dus om de juiste afweging te maken en niet op goed geluk te kiezen. Maak gebruik van meer dan honderd jaar vakkennis en ervaring en doe het samen met onze adviseurs, zodat u zeker weet dat u uw rieten dak het beste geeft dat de moderne markt te bieden heeft.

De best passende nokvorst laten aanleggen

Er zijn veel verschillende vormen en materialen mogelijk bij het kiezen van de best passende nokafwerking. Lang geleden werd een traditioneel rieten dak vaak voltooid met een rol riet als nokvorst, maar deze techniek ziet u vandaag de dag eigenlijk alleen nog terug op monumentale panden. Op moderne rieten daken worden meestal keramische nokvorsten toegepast, vaak in een rode of antracietkleur. Andere mogelijkheden zijn metalen nokvorsten of nokkappen. Deze worden doorgaans in aluminium of koper uitgevoerd, wat een geheel eigen manier voor een oogstrelende finish kan zorgen. Uiteraard is de keuze uiteindelijk aan u, want over smaak valt niet te twisten, maar bij het oriënteren op de aanleg van uw rieten dakbedekking is het kiezen van de juiste nokvorst een belangrijk aspect. We raden u daarom van harte aan om contact op te nemen met onze adviseurs. Professionele tips en advies vanuit onze jarenlange ervaring zijn altijd nuttig, maar ook voor een vrijblijvende offerte kunt u ons altijd benaderen. Misschien is het nog beter om zelf eens langs te komen bij onze vestiging in Doetinchem. Een persoonlijk gesprek bij een goede kop koffie kan het verschil maken, maar belangrijker nog: ons riet is een natuurproduct dat u eigenlijk zelf moet komen zien, voelen en ruiken om de beste keuze te kunnen maken. Ook als het om een bijpassende nokvorst gaat.

Integraal onderhoud aan uw rieten dak en nokvorsten

Zelfs als uw nokvorst van keramiek of metaal is, blijft regelmatig onderhoud noodzakelijk voor een lange levensduur van uw rieten dak. Daarom ontzorgt Pape Rietdekkers u graag met gunstige afspraken over periodiek onderhoud en mogelijk herstel en reparatie. We leggen u met plezier uit wat de mogelijkheden zijn, zodat u straks onbekommerd kunt genieten van een compleet rieten dak boven uw hoofd.

Meer weten over nokvorsten voor uw rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

OFFERTE AANVRAGEN

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland