title

Verzekering rieten dak

Verzekering voor rieten daken

De verzekering van een rieten dak is een veelbesproken onderwerp. Gelukkig is er door de jaren heen veel veranderd op het gebied van brandveiligheid voor rieten daken. Een rieten dak met gesloten constructie wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen voor dezelfde premie verzekerd als een pannendak. De stelling dat de verzekering van een rieten dak altijd duurder is dan een pannendak is dus niet meer waar.

Wat is een gesloten constructie?

Met een gesloten onderconstructie wordt het riet rechtstreeks op een gesloten onder plaat geschroefd. Deze onderconstructie is luchtdicht afgewerkt waardoor er van binnenuit geen zuurstof meer bij het rietpakket kan komen. Bij brand kan dus van binnenuit geen zuurstof worden aangezogen. Bij het afsluiten van de verzekering voor een rieten dak wordt u meestal om een verklaring van de soort onderconstructie gevraagd. Pape Rietdekkers kan deze verklaring voor u verzorgen.

Brandveiligheid vergroten

Natuurlijk gaan we er van uit dat u de verzekering van het rieten dak nooit hoeft aan te spreken. Om het risico op brand zo klein mogelijk te maken, staan hieronder nog een aantal tips om de brandveiligheid te vergroten.

Sprinklerinstallatie
Een sprinklerinstallatie van Rupako waarbij vliegvuur wordt gedetecteerd en direct geheel automatisch wordt geblust via aansturing door een PLC (Programable Logic Controller).

Vonkenvanger
Bij een schoorsteen is het gebruik van een vonkenvanger aan te raden. Een vonkenvanger zorgt ervoor dat alle brandende roetdeeltjes worden gedoofd voordat ze de schoorsteen verlaten. Deze is ook te combineren met een schoorsteenkap van aluminium of koper.

Brandvertragende coating
U kunt een brandvertragende coating aanbrengen over het riet wanneer u een traditionele open constructie heeft. Dankzij deze coating wordt het rieten dak brandvertragend. Let wel, geen enkele coating maakt een rieten dak onbrandbaar.
Heeft u een gesloten constructie? Dan voegt een brandvertragende coating weinig tot niets toe aan de brandveiligheid. Echter in sommige gevallen wordt dit door de gemeente toch geëist. Ga dus eerst bij uw gemeente na of dit het geval is.

Rietdekkersbedrijf Pape Rietdekkers adviseert u graag over de verzekering van uw rieten dak. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten over de verzekering van uw rieten dak? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland