title

Wat kost een rieten dak?

Wat kost een rieten dak?

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat kost een rieten dak nu eigenlijk”? Op deze vraag is nooit een pasklaar antwoord te geven, omdat de prijs van een rieten dak afhankelijk is van een aantal factoren. De vorm en de moeilijkheidsgraad van het dak zijn twee van deze factoren die de prijs beïnvloeden. Zo moet rekening gehouden worden met dakkappellen, dakramen en dakdoorvoeren. Natuurlijk is ook de grootte van het dak van invloed op de prijs.

Om een voorbeeld te geven, de kosten van een rieten dak met lange rechten stukken zijn lager dan een dak met allerlei hoeken en vormen. Het dekken van lange rechte stukken gaat namelijk een stuk sneller. Bij moeilijke vormen en hoeken kost het rietdekken veel meer tijd, waardoor de kosten hoger worden. Ook de verschillende soorten riet kunnen van invloed zijn op de kosten van een rieten dak. Voor bepaalde type daken adviseren wij soms een ander soort riet, wat beter past de vorm van het dak.

Bepalende factor van de kosten van een rieten dak

Rietdekken is een ambacht waar veel tijd in gaat zitten. De uiteindelijke kwaliteit van een rieten dak wordt vooral bepaald door de tijd die er in is gestopt. De uren zijn dus vaak de grootste kostenpost bij het plaatsen van een rieten dak. Echter is het wel zo dat een hoogstaand rieten dak een veel langere levensduur kent en de investering zichzelf terugverdient in lagere kosten in het onderhoud.

Rietdekkersbedrijf Pape Rietdekkers BV adviseert u graag over de kosten voor uw rieten dak en kan u vrijblijvend een offerte toesturen. Neem gerust contact op met de mogelijkheden.

Meer weten over de kosten van een rieten dak of een offerte aanvragen? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland