title

Isolatie rieten dak

Isolatie van het rieten dak

Wanneer we kijken naar de isolatiewaarde van een rieten dak, dan zien we dat het riet een Rc van 1,5 heeft. De Rc-waarde is de warmteweerstand van constructie, gemeten in m2K/W. Hoe hoger deze waarde is, des te beter het object geïsoleerd is.

Isolatie van een rieten dak verbeteren

Het is op  meerdere manieren mogelijk om een rieten dak aanvullend te isoleren. Hierbij kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een gesloten / geschroefde constructie. Het riet wordt hierbij direct op een isolatiepaneel geschroefd en dit is iets wat we veelal tegenkomen bij nieuwbouw. Als we kijken naar bestaande panden, dan wordt het dak vaak opnieuw geïsoleerd als het rieten dak in zijn totaliteit wordt vervangen. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van 18mm plaatmateriaal waar het riet op wordt aangebracht. Heeft u een traditioneel rieten dak wat gebonden is op latten? Dan kunt u ook naderhand isoleren aan de binnenzijde. Dankzij deze werkwijze hoeft het riet niet verwijderd te worden en vergroot u toch de isolatiewaarde.

Bij het aanvullend isoleren van een rieten dak is het belangrijk om er op te letten dat de onderconstructie dampdicht is afgewerkt. Door de extra isolatie zal het dauwpunt namelijk dieper in de constructie komen te liggen. Dampplekken kunnen leiden tot vochtophoping in het rieten dak, wat problemen kan opleveren met de levensduur van het dak. Een goed goed geïsoleerd dak gaat dus langer mee en zorgt voor een lagere energierekening.

Meer weten over de isolatie van een rieten dak of vrijblijvend een offerte? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via e-mail of onze contactpagina

PAPE RIETDEKKERS - PROFESSIONEEL EN INNOVATIEF
Contact

Aangesloten bij de vakfederatie rietdekkersGecertificeerd voor onderhoudswerk door Monumentenwacht Gelderland